Nick:
Hasło:
FORUM
Strona Główna >> Mody >> Nowe Modyfikacje EIS_OS
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 10 sierpnia 2014 22:55
Jest to po raz kolejny szał i delicje
Tak serio - są to znaczące ulepszenia rozgrywki, o którym zapewne większość z was marzyło:
- Monorail na powierzchni ziemi
- Powrót 0-pasowej ścieżki dla pieszych, tym razem także dla zestawu EU
- Zwiększenie dozwolonej długości nazwy linii

I teraz 4 najbardziej bajeranckie rzeczy :
- Obniżenie kondycji pojazdów z wiekiem
- Wiersz polecenia (konsola) w okienku czatu
- Budowanie 'standardowych' budynków znanych z edytora map w grze!!!
- Podświetlanie na czerwono budynków, których wyburzenia będzie wymagała inwestycja.

---
Tak, wiem ze to nieoficjalna modyfikacja, ale w newsach powinna się znaleźć. Może przykuje uwagę różnych gości
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 32
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 10 sierpnia 2014 22:59
A może jakiś link?
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 32
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 10 sierpnia 2014 22:59
A może jakiś link?
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 10 sierpnia 2014 23:06
cim2.bytetransfer.de - sorki, dla mnie to już jest oczywiste, przepraszam jeszcze raz
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 32
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 10 sierpnia 2014 23:21
Zainstalowałem według instrukcji i nie działa. Czy do tego trzeba mieć DLC monorail?
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 32
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 10 sierpnia 2014 23:22
A i dzięki za link
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 10 sierpnia 2014 23:28
Czytałeś instrukcję?
KAżde z ustawień zmieniasz w pliku INI, a potem 'zatwierdzasz' uruchamiając jeszcze raz aplikację EXE.
PS. podano złą ścieżkę instalacji. Chodzi o folder Managed.
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 32
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 10 sierpnia 2014 23:36
Więc tak to mam w tym pliku ini:

[vehicles]
; Sets the wearout factor for vehicles
wearoutfactor=0x20000

[monorail]
; Allows building monorails on any height
disableelevationcheck=0

[ui]
; Add reverse sort order options to the buy vehicle list, and keep it
reversebuysortorder=0

; RoadTool shows building collision in red
showroadtoolcollision=0

; Raises the rename char limit
extendcharlimit=0

; Allows special line naming by starting a line name with #, use _ as number placeholder
renameline=0

[roads]
; Add new road types to the game
addnewroads=0

[editor]
allowroadzerocount=0

[tram]
; Allow tram to stop on metro stations
stoponrail=10

[buildingame]
; Allow creating new buildings in game
buildingame=0

[config]
; Rewrite config file to (leave blank for no update)
outfilename=CIM2PatchPlus.ini


I co mam tu zmienic? Rozumiem ze potem potwierdzam plikiem exe?
Michu
Użytkownik
Dołączył: 13 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Gdynia
Ulubiony pojazd: Jelcz-Mercedes o405N2
Stary post 11 sierpnia 2014 09:19
Genialnie! Właśnie na taki mod czekałem!
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 11 sierpnia 2014 16:39
Proste - "0" oznacza wyłączenie funkcji, "1" włączenie.
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 11 sierpnia 2014 19:56
Nie czaje jak to zrobić a przydało by się
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 11 sierpnia 2014 20:56
Tam, gdzie chcesz włączyć, zamieniasz "0" na "1" i na odwrót?
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 13 sierpnia 2014 09:40
ale czym mam otworzyć te liki bo chyba nie notatnikiem?
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 13 sierpnia 2014 09:56
Notatnikiem.
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 13 sierpnia 2014 10:11
no właśnie jak chce to notatnikiem otworzyć to mam jakieś chińskie znaczki
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 13 sierpnia 2014 12:50
plik INI otwórz. Wszystko jest opisane na stronie z modyfikacją. Tak jak jeanlucas
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 13 sierpnia 2014 12:51
kiepsko u mnie z angielskim

Ten plik INI to gdzie znajdę i ten EXE?

Może to ktoś przetłumaczyć?
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 13 sierpnia 2014 13:01
Instrukcja to jest ten "krótszy" napis

cytat:
Download the zip file extract it to CIM2_Data\Data\Managed
Windows: C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Cities in Motion 2
Linux: ~/.steam/steam/SteamApps/common/Cities in Motion 2/
You need to install mono runtime, then start the tool in a terminal with "mono CIM2PatchPlus.exe"
Start CIM2PatchPlus.exe to create a new CIM2PatchPlus.ini or update
Change CIM2PatchPlus.ini
Run CIM2PatchPlus.exe to (re)apply the settings
Change Settings:

Modify the CIM2PatchPlus.ini to setup you settings
Run CIM2PatchPlus.exe to (re)apply the settings


Dobra, powrót do:
cytat:
Modify the CIM2PatchPlus.ini to setup you settings
Run CIM2PatchPlus.exe to (re)apply the settings

Dasz radę?
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 14 sierpnia 2014 11:43
ok udało mi się teraz mam pozmieniać z 0 na 1 tak żeby wszystko działało? np aby autobusy się szybko nie psuły? a w pierwszym wierszu mam 0x20000 od czego to jest i jak to zmienić bo tu chyba chodzi coś o pojazdy tak?
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 14 sierpnia 2014 15:13
"1" to włączenie funkcji z modu.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 32
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 14 sierpnia 2014 18:27
kabexxx możesz mi wyjaśnić jak działa poniższa funkcja?
cytat:
Allows special line naming by starting a line name with #, use _ as number placeholder
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 14 sierpnia 2014 19:30
W polu Nazwa Linii.
Nazwę zaczynasz #, litery i inne znaki wpisujesz normalnie, a numer linii zastępujesz _.
Na przykład: #_ (spacja) A (dla numeru linii 1) da w wyniku 1 (spacja) A
Dozwolone są różne znaki.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 15 sierpnia 2014 18:04
adrian033 Sorki, przeczytałem zbyt pobieżnie. Jest to prędkość psucia się pojazdu zapisana w systemie szesnastkowym.
Początek 0x właśnie oznacza, że liczba jest w ten sposób zapisana.
Więcej informacji znajdziesz po kliknięciu w linku, ale w skrócie oznacza to, że używa się 16 cyfr: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E, F (wielkość 'liter' nie ma znaczenia).
Podana przez ciebie wartość domyślna oznacza w systemie dziesiętnym: 131 072.

Aby łatwiej przeliczać liczby dziesiętne na szesnastkowe (i odwrotnie) można użyć systemowego kalkulatora.
W menu widok kliknij rodzaj kalkulatora programisty - można użyć skrótu klawiaturowego ALT+3
Po lewej stronie kalkulatora są przyciski : HEX (system szesnastkowy), DEC (dziesiętny), OCT (ósemkowy) i BIN (binarny: dwójkowy). Aby przekonwertować liczbę z jednego systemu do drugiego, ustaw przełącznik na system, w którym liczbę będziesz wpisywać. Następnie ustaw przełącznik na system, w którym chcesz odczytać liczbę.
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 16 sierpnia 2014 12:02
Czy mógłby ktoś napisać normalną instrukcję, gdyż próbowałem coś zrobić ale nie wiem jak.

Gdzie i co zrobić z tymi plikami .patch.bz2

Długo zastanawiałem się czy ściągnąć te mody, ponieważ u mnie z majstrowaniem na dysku jest trochę nieciekawie, więc byłbym wdzięczny za szczegółową pomoc.

Będzie to przydatne nie tylko dla mnie, ale też dla innych userów.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 16 sierpnia 2014 16:13
Dla BundlePatches zrobiłem już wcześniej instrukcję, link podam jeszcze raz:
Podręcznik instalacji i dezinstalacji modyfikacji Bundle Patches użytkownika eis_os.
Wszystkie linki wewnątrz dokumentu działają i są specjalnie oznaczone

Potrzebna będzie instrukcja dla CIM2PatchPlus?
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 16 sierpnia 2014 17:12
Jest mały problem, gdy włączam instalator to antywirus mi go usuwa.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 16 sierpnia 2014 23:27
A jaki komunikat on podaje?
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 17 sierpnia 2014 13:41
Cytuję: Program ... jest niebezpieczny i został on usunięty.

A w opisie szczegółowym jest napisane: Program jest zbyt nowy, mało użytkowników go użyło i jest zły.
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 17 sierpnia 2014 13:41
Cytuję: Program ... jest niebezpieczny i został on usunięty.

A w opisie szczegółowym jest napisane: Program jest zbyt nowy, mało użytkowników go użyło i jest zły.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 32
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 17 sierpnia 2014 16:41
Na czas instalacji wyłącz antywirusa i po kłopocie.
? propos jaki to antywirus?
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 17 sierpnia 2014 17:28
Jak bym o tym zapomniałem, że trzeba go wyłączyć. Przecież piszą o tym przy każdej grze.

W ogóle mam Nortona

edit:
Znając moje szczęście nie działa. CIM2Patch się zawiesza i Windows szuka problemu.

Zrobiłem wg instrukcji. Co jest nie tak?

Aha i czy te pliki .bz2 to mają być .bundle?
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 18 sierpnia 2014 08:37
Tak, te pliki .bz2 będą 'przepatchowane' na .bundle.

PS. Wszyscy wpadli na to, że w modzie na nazwę linii i nie trzeba używać zastępnika _?

Dzięki temu można uzyskać oznaczenia literowe i kierunki linii okólnych (gdzie numer linii wpisujemy 'spoza zakresu', a w nazwie numer wpisujemy ręcznie )
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 18 sierpnia 2014 10:46
Dzięki za pomoc, ale chciałbym zadać jeszcze jedno pytanie (i chyba te które powinienem zadać na początku).

Jak przepatchować te pliki w tym jsbinary?

Wybrałem jsbinary, nacisnąłem wybierz plik, wybrałem jeden plik bz2, coś się załadowało i wyskoczył drugi przycisk wybierz plik.
Co dalej?
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 10 września 2014 17:44
Chciałbym wznowić pytanie, na którego odpowiedź musiałem bardzo długo czekać ze znanego powodu dla wszystkich użytkowników.

Jak przepatchować pliki .bz2, i czy ten jsbinary w linku jest dobry?

Z góry dziękuję za pomoc.

edit:
Nie mówię, że instrukcja kabexxxa jest nie jasna ale chyba brakuje jednej informacji.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 29 września 2014 15:39
Wydano nową wersję CimPatchPlus! jako wersję pod numerem 1.8! Zawiera poprawki błędów, nowe ikony, a także możliwość wstawiania podczas gry np. krzewów czy drzew (latarń, znaków itd.).
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 29 września 2014 20:55
Chciałbym ponownie zadać pytanie.

Jak przepatchować te pliki???

Z góry dzięku za odp.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 29 września 2014 21:45
Opisałem to w instrukcji przecież :/
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 30 września 2014 16:23
No dobrze. Mam JSBinaryPatcher i wybieram "wybierz plik", potem plik .bz2, załadowało się. Wyskoczyło drugie "wybierz plik" i nie wiem co dalej robić.

A poza tym instrukcja jest bardzo dobra, tylko nie jest opisany właśnie ten wątek.

Sorry, że truję ale modyfikacje bardzo by mi się przydały i byłbym bardzo wdzięczny
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 30 września 2014 20:52
Musisz wybrać ten sam plik, myślałem, że jasno opisali
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 1 października 2014 14:23
Aha, wybieram np. GameShared161_Patch_14.patch.bz2 ładuje się wybieram znowu ten sam plik i wyskakuje error.

cytat:
Select Plik do poprawki
Ładuje plik zastosować poprawkę do ...
Plik: GameShared161_Patch_14.patch.bz2 (Rozmiar: 40333)
Zastosowaniu poprawki ...
Patchheader:
W Rozmiar: 13809804
W CRC32: -1500184051
BŁĄD: Rozmiar źródła jest 40333, ale powinno być 13809804


Możesz opisać wg nazw plików? Mam nadzieję, że mi się uda w ten sposób.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 19
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 1 października 2014 16:44
No bez jaj...
cytat:
BŁĄD: Rozmiar źródła jest 40333, ale powinno być 13809804

Jest błąd w pliku w twojej kopii CIM2, więc jak miałaby instalacja przebiec poprawnie?
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 1 października 2014 17:09
Wszystko pięknie. Mam 3 pliki ściągnięte ale ten GameShared znowu wywala.
Wszystkiego próbowałem ale nic, mówi się trudno.
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 27 marca 2015 14:19
Witam ponownie
Wszystko pięknie (prawie) wszystko działa, więc mam pytanie. Dlaczego zmiana linii liczbowej na dowolną (np. M1 ) mi nie działa. W pliku ini mam wszystko zaznaczone na 1, ale nie działa mi tylko ta opcja:
cytat:
Allows special line naming by starting a line name with #, use _ as number placeholder


Dzięki za pomoc
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 27 marca 2015 14:19
Post zdublowany
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 28 marca 2015 17:31
Czy może mi ktoś powiedzieć czemu patch plus nie tworzy mi pliku ini. tylko pokazyje się dziwny komunikat i na tym koniec?
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 28 marca 2015 17:46
Wyskakiwało, ale użyłem innego pliki GameShared. Nie 161 tylko 162.
Strona Główna >> Mody >> Nowe Modyfikacje EIS_OS

Zaloguj się lub zarejestruj by dodać nowy post!

NEWSY
Premiera CSL już 10 marca
Premiera gry już niespełna za 2 tygodnie. Do wyboru są dwie edycje: standardowa lub delux.
Cities: Skylines zapowiedziane
W dniu wczorajszym na targach Gamescom 2014 Paradox Interactive ujawnił nową produkcję Cities: Skylines.
15 sierpnia
Cities In Motion 2: European Vehicle Pack DLC
Po długim czasie oczekiwania doczekaliśmy sie kolejnego DLC. Tym razem będzie to 5 pojazdów europejski w skłąd których wchodzą 2 autobusy, tramwaj i 2 składy metra.
Players Choice Vehicle Pack - premiera 17.06.2014
Players Choice Vehicle Pack to DLC do Cities In Motion 2, zawierające pięć nowych środków transportu, wybranych przez graczy drogą głosowania. Rozszerzenie zawiera: tramwaj Tatra 4m, pociąg metra Capi
12 czerwca
Premiera DLC Cities in Motion 2: European Cities. Przecena na CIM1 & CIM2 wraz z dodatkami
Dziś debiutuje nowe rozszerzenie do Cities in Motion 2 zatytułowane European Cities. Z tej okazji przeceniamy \\\"jedynkę\\\" i \\\"dwójkę\\\" oraz wybrane DLC ? wszystkie gry objęte ofertą są dostępn
ARTYKUŁY
e-SimCity.pl - polski fansite serii Sim City! EuroTruck-SIM.pl - polski fansite Euro Truck Simulator 2
SONDA
Czy kupiłeś/kupisz drugą część Cities in Motion?
Tak, kupiłem/kupię od razu w chwili premiery 45%
Tak, planuję niebawem kupić 16%
Kupię, gdy nieco stanieje 15%
Nie zamierzam, ukradłem piracką wersję 11%
W ogóle nie zamierzam grać w CiM2 12%
Łącznie głosów 214
Zaloguj się lub zarejestruj, by oddać głos
© 2011-2012 Cities-in-Motion.pl gfx by LESZ3u